Vaccinare Covid în sistem Drive-Thru

Am văzut acest tweet în care arată cum funcționează sistemul de vaccinare Covid-19 Drive-Thru în Israel. Primul gând, bineînțeles, a fost dacă o să vedem așa ceva și în România. Cum o să gestioneze autoritățile noastre o astfel de campanie națională. Cât de bine o să se organizeze, cât o să țină cont de studiile făcute la nivel mondial și care e cea mai optimă cale de a vaccina toată populația (bineînțeles, care dorește și poftește).

Există pe site-ul guvernului procesul de vaccinare în România, dar e foarte generalizat și fără nici o estimare cât o să dureze fiecare etapă în parte. La etapa a3a, care cuprinde vaccinarea în masă a populației, este trecut faptul că se va folosi și varianta de vaccinare în sistem drive-thru. Mai departe, scrie-n carte. Nu se știe cum.

Continuând tot pe această idee, există lucrări științifice detaliate despre modul de abordare a acestuia și conține chiar și simulări legate de câte posturi de vaccinare e nevoie, care e timpul de așteptare, care e varianta optimă a modului cum să se desfășoare procesul. Acum să vedem ce o să fie la noi și cum toată lumea se va scuza că au fost luați prin surprindere și că nu erau pregătiți să facă față situației.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.