Darius Lupșa

Studenți: cumpărarea online a biletelor de tren

Studenții reprezintă o categorie importantă printre călătorii noștri și din acest motiv am căutat împreună cu Ministerul Transporturilor o soluție care să le permită procurarea online a biletelor de tren. Am continuat astfel politica asumată la începutul anului de a pune în centrul atenției călătorul și nevoile sale și sperăm că acest pachet legislativ și platforma informatică aferentă să fie finalizate până la începerea anului universitar. Această măsură este doar una dintr-o serie mai lungă din cadrul Strategiei de Digitalizare a CFR Călători prin care ne dorim să schimbăm substanțial experiența călătoriei cu trenul. Vom reveni cu mai multe detalii interesante în perioada imediat următoare. - a declarat directorul general CFR Călători, Dan M. Costescu.

Nu sunt student, dar în ultimii 4 ani am mers destul de des cu trenul la Iași. Clientela CFR e prepoderent formată din studenți, pensionari, navetiști (pe distanță scurtă), mame cu copii și câțiva rătăciți care vor să ajungă din punctul A în punctul B și n-au mai fost cu trenul de când trăia nea’ Nicu.

În primul rând îmi vine să râd pentru că acum, cu 2 săptămâni înainte de începerea anului universitar, ei speră să finalizeze la timp sistemul informatic. Pentru noi, cei care plătim bilet, se poate achiziționa de ceva ani și e chiar foarte simplu și la îndemână. Ceea ce înseamnă că problema e Ministerul Transporturilor, pe ei îi doare-n cot de studenți și elevi în a le facilita achiziționarea de bilete.

Oricum aceste sisteme nu vor fi implementate anul acesta, iar până se rezolvă problema cu cozile de la casele de bilete, situația mai gravă e în tren. Nu te obligă controlorii să porți mască, nu există distanțare socială, nu există dispensere pentru dezinfectare. Statul pe o parte ia niște măsuri pentru începerea școlii, dar pe partea cealaltă, până să ajungă studenții la cursuri, sunt duși cu viteza luminii de 40km/h dintr-un capăt de țară în celălat, timp de 8 ore, fără nici o măsură anti-COVID.

← BACK NEXT →