Darius Lupșa

Nu vă mai luați de noi, și slăbănogii au sentimente

Nu e ușor să ai 1.78 metri și doar 61kg, maxim 64 în zilele alea bune de sărbătoare când haina nu mai face cută pe umăr și arăți și tu, în sfârșit, că ți-ai cumpărat propriile haine.

Și ăsta nu e singurul necaz. Haine mai găsești. Există raioane pentru omuleții ăștia mici de parcă sunt făcute exact pentru tine. Te mai și miri uneori cu ce sunt îndopați acasă de au atâta carne(e carne, nu?) pe cioante.

Și dacă zicem că treaba asta se rezolvă așa, deși trebuie să ai răbdare, să cauți modele fără rupturi și artistice. Treaba grea e când primești echipamente/haine de la lucru și sunt obligatoriu de purtat. Aici slăbănogilor, aici se vede cât de flămânzi și săraci suntem. Pentru că aici nu te măsoară nimeni, nu te pune pe cântar și mărimile sunt după ceva STAS de uriași la care s-a mai lărgit puțin modelul, pentru siguranță. În cazul în care ai burtă, să poți închide fermoarul. Și uite așa, cu un model XS, îl pui pe tine, închizi fermoarul, tragi din partea din față și-ți mai trebuie lungite mâinile că n-ai tras suficient să vezi locul unde trebuia să pui burtă.

Dar nu ai ce face, e obligatoriu și le lași pe tine până ajungi la vreun atelier de croitorie și le ceri să facă ceva. Ceva habar nu ai ce că poți să-ți bagi piciorul în mâneca de la haină, iar la brâu pantalonii fac cute precum la fustele acelea plisate.

Iar dacă ieși și tu cu prietena în oraș și se uită unul după ea, iar tu ai vrea să faci pe durul, să-i demonstrezi și ei și lui că e luată subsemnata, n-ai ce face. Înghiți doar în sec pentru că fie o iei la fugă, fie îți iei bătaie. Ambele nu ies bine pentru tine.

Și ce e mai rău, și asta e cel mai rău, e când lumea te consideră bolnav, zgârcit sau n-ai ce mânca. Și te doare sufletul că o suspectează pe subsemnata de sus că nu știe să facă de mâncare, că nu îți gătește, că nu are grijă de tine, că e o acritură care-ți face viața grea și de aceea ești așa cum ești. Doar tu știi că nu e așa, ea gătește și mâncați la aceeași masă, dar nu poți să o dai exemplu că nu e din vina mâncări, că și ea e ca tine la kg, deși vede lumea cu câțiva centimetri de la un nivel mai inferior decât tine. Chiar nu poți spune ceva.

/uploads/2020/08/girafa-slaba.jpg

← BACK NEXT →