Darius Lupșa

Shortcut-uri și automatizări pe iOS14

Am mai scris aici pe blog despre iOS14 și că l-am testat încă din prima versiune de beta, nu s-a schimbat cu nimic semnificativ față de ce am scris. A devenit doar mai stabil.

Azi vreau să-ți arăt trei shortcut-uri pe care eu le folosesc zilnic. Pentru tutoriale pas cu pas cum se face un shortcut, vezi pagina de suport Apple.

Night Mode

Îl folosesc în fiecare seară înainte să mă pun la somn, după cum sugerează și numele. Ceea ce face e să-mi oprească complet Wi-Fi, datele mobile, bluetooth și activează modul de economisire al energiei. Făceam oricum asta manual în fiecare seară, în acest mod doar apăs un buton și totul rulează automat, iar până dimineață nu mai sunt deranjat de notificări și economisesc și baterie.

Outside Mode

Bazat pe același principiu ca și varianta de sus, în momentul când ies din casă nu mai am nevoie de bluetooth și Wi-Fi.

  • Wi-Fi -> Off
  • Bluetooth -> Off
  • Date Mobile -> On
  • Economisire energie -> Off (doar să mă asigur că nu rămâne pe Off de la varianta Night Mode)

All Mode și o automatizare când mă trezesc

După cum sugerează numele, toate setările de Wi-Fi, Bluetooth și date mobile sunt date pe modul On.

Tot în aplicația Shortcuts există un meniu de “Automation” (Automatizări). Acesta funcționează pe principiu: atunci când X lucru se întâmplă, fă Y lucru. De exemplu, eu am setat ca în fiecare dimineață când sună alarma să ruleze în mod automat shortcutul “All Mode”. În acest fel doar îmi iau telefonul de pe noptieră și pornesc la lucru fără să mai trec prin toate setările ca să pornesc Wi-Fi și alte chestii.

Există o sumedenie de combinații pe care le poți face cu ajutorul aplicației și automatizărilor. Eu mai am o automatizare care în fiecare zi la ora 20:37 trimite un mesaj partenerei mele pentru a-i reaminti să-și ia medicamentele.

La fel, bazat pe locație, poți seta în momentul când ajungi acasă, sau pleci de acasă, să ruleze un shortcut precum cele de sus.

← BACK NEXT →