Darius Lupșa

Seriale: Fauda și Manhunt

Fauda

E un serial Israelian ce urmărește războiul lor cu Palestina și spune povestea ambelor tabere. E destul de interesant să vezi un serial care nu e făcut de Americani și cum trebuie ei să lupte împotriva tuturor.

Partea teroristă nu e prezentată foarte diferit față de ce se vede în serialele celor de la Hollywood. Lăsând deoparte fanatismul lor, răzbunarea e unul dintre motivele principale. Aceasta fiind și mult mai ușor de dus la îndeplinire datorită “oportunităților” din acele locuri.

În schimb, partea Israeliană îți lasă impresia că e o grupare de băiețași care și-au făcut sediul într-un depozit de la capătul orașului. Urmăririle de persoane sunt de toată jena. Fie sunt regizate atât de prost, fie filmele cu James Bond văzute până acum au lăsat o amprentă diferită pe creier și acum te aștepți să vezi super agenți secreți, dar n-au acel element de camuflare a agentului în locul respectiv. Îți dai seama de la o poștă că ești urmărit de 4-5 oameni.

Manhunt

Sezonul 1: aici partea interesantă e cum reușește să prindă un criminal în serie printr-un manifest scris de acesta. Mi se pare super faină ideea să-i faci unui om profilul psihologic și să poți spune, cu aproximație, zona în care trăiește. Totul pe baza limbajului folosit de el.

Sezonul 2: n-am fost impresionat de el. M-am enervat de la început pe agentul FPI Jack Brennan și aerele lui de bufon. Cameron Britton joacă un rol fain și împreună cu Arliss Howard m-au împins să văd tot sezonul.

← BACK NEXT →