Darius Lupșa

Școala online în China și educația 4.0

Educația 4.0 în termeni foarte simpli se poate traduce prin ceea ce noi am fost nevoiți acum să adoptăm, adică școala online. Ducând această idee la nivelul următor, printr-un astfel de concept se dorește ca sistemul educațional să facă față cerințelor din piața muncii. Roboți autonomi, inteligență artificială, internet of things, realitate argumentată, toate aceste lucruri fac parte din industria 4.0 și sunt tehnologiile care în viitorul apropiat o să schimbe complet modul cum lucrăm și ce joburi o să avem.

Ca și răspuns la toate acestea, Universitatea Glasgow din Scoția și Universitatea UESTC din China au făcut un parteneriat prin care studenții din China pot să programeze și să controleze online un robot aflat în laboratoarele celor din Scoția.

Dar până să ajungem și noi acolo, La mulți ani, Române! Nu mai fi așa pesimist și nu-ți fie frică, nu te cipează nimeni. Renunță de la buda din fundul curții și oferă copiilor condiții pentru școala online, cel puțin la nivelul pe care noi ni-l permitem.

Vezi “Robot arm lends a hand to socially-distanced engineering students” pe YouTube.

← BACK NEXT →