Darius Lupșa

Review: Aspirator robot XIAOMI Mi Vacuum Mop

Review-ul de mai jos e scris de Alexandra, noul posesor de aspirator robot. Un fel de sclav care face singur curățenie prin casă și tu doar stai în pat la citit romance.

Înainte să citiți părerile ei, trebuie neapărat să vă dau niște informații tehnice.

  • Suprafață: podele și covoare
  • Mod aspirare: uscat și umed (da, are mop)
  • Senzori: cădere, contact, laser pentru măsurarea distanței până la obiecte
  • Procesor: Cortex A7
  • GPU: Mali 400
  • Recipient praf: 0.6 L
  • Rezervor apă: 200 ml
  • Baterie: 2400 mAh
  • Autonomie: 100 min
  • Conectivitate: Wi-Fi
  • Aplicație: Android și iOS (are și Remote Control din aplicație)

În urmă cu câteva săptămâni mi-am cumpărat din Altex un roboțel care aspiră și spală, Xiaomi Mi Vacuum Mop, la reducere, cu puțin sub 1000 de lei. Și bineînțeles că nici nu am intrat bine în casă și m-am apucat de jucat cu el.

Până am descărcat aplicația Mi Home din Google Play am pus apă în rezervor și l-am conectat la stația de încărcare. După instalarea aplicației, pentru conectarea robotului la rețeaua Wi-Fi din casă se adaugă acesta ca și device în aplicație și se introduce parola de la Wi-Fi. Led-ul de pe robot din dreptul semnului Wi-Fi trebuie să clipească albastru dacă aceasta s-a făcut cu succes.

Ca și primă utilizare am folosit Start Cleaning, l-am lăsat cu setările inițiale, adică Standard ca aspirator și Low în ceea ce privește spălarea, însă a curățat cam 70-80%, unele scame nu fuseseră aspirate. Au rămas prinse de lavetă și apoi scăpate prin cameră.

Următoarea dată am schimbat setarea de apă de la Low la High, iar schimbarea a fost vizibilă, procentul de curățenie ajungând la vreo 90-95%, lăsând în urmă un luciu frumos și fără praf.

Am tot experimentat de atunci și cred că pentru o curățenie perfectă ar trebui lăsat prin cameră cu aspiratorul la un mod mai puternic: Strong, recomandat pentru covoare și Turbo pentru covoare cu păr mai lung. Acestea nu folosesc apă, poate fi lăsat apoi cu un ciclu de spălare dacă dorești.

O încercare interesantă făcută cu roboțelul este de a-l urca pe mobilă pentru a curăța praful de acolo. Am rămas surprinsă pentru faptul că nu a căzut, deci funcționează foarte bine senzorul de cădere. A făcut o treabă excelentă. Poate fi folosit pe orice suprafață dreaptă. Întră și sub mobile care au distanța de la podea mai mare de 10 cm.

Am observat faptul că se descurcă foarte greu când este pus să curețe toată casa, recomandarea mea în cazul acesta este să fie lăsat în fiecare camera cu ușa închisă și mutat în următoarea când termină.

Încărcarea lui durează mai mult de 2 ore, însă nu l-am lăsat să ajungă la 100%, iar cu o baterie plină curăță o casă de 100 de metri pătrați cu ușurință.

← BACK NEXT →