Problema nu e că îmi las anumite sarcini pe mai târziu, baiul mai mare e că rămân nefăcute destul de mult timp. De fiecare dată îmi spun că acum e momentul să mă organizez mai bine și după câteva zile/săptămâni mă prind din nou de cap că trebuia să fac atunci când era momentul.

Să vă dau câteva exemple:

  • pentru a ține evidența echipei mele, mi-am făcut un Excel unde le notez zilnic piesele pe care le-au făcut ei. La final de lună îmi e mai ușor de raportat ce și cât au lucrat. Și uite că e gata luna August și-am completat doar un 75% în timpul lunii. Acum trebuie să fac muncă dublă pentru cei 25% rămași.
  • tot pentru oamenii mei, am anumite consumabile care vin puțin mai greu de la furnizori. Tot așa mi-am propus că de fiecare dată, fie când sunt pe stoc minim, fie verificare tot la două săptămâni, fac comandă. Numai bine până se termină ce am eu, trimit ei altele. Credeți că așa fac de fiecare dată. Eh, las că fac mai târziu comanda, acum n-am timp. Și-a trecut săptămâna și tot nimic nu e făcut.
  • Piesele care se finalizează trebuie să le trimit mai departe pe linia de fabricație. Asta implică doar un telefon la omul de pe stivuitor. Tot așa îmi zic, las că-l sun imediat. Termin doar sarcina asta și e următoarea de care mă ocup. Trec orele și piesele tot la mine sunt. Partea rea e că poate alții așteaptă și depind de mine să-și continue lucrul în ziua respectivă.
  • Mi-am făcut din Raspberry Pi și senzori un termostat pentru centrală. L-am montat doar pe marginea de la birou pentru testare cu fire trase din senzori direct într-un breadboard. Au trecut doi ani, tot acolo e.
  • Tot de un an de zile spun că-mi trag cablul de net în fiecare cameră pentru televizoare, PS, laptop. Să profit și eu la maxim de router și conexiune de 1GB. Ce credeți, am făcut?
  • dar m-am apucat de blog. Asta să știți că am făcut. Mi-am făcut curaj și m-am pus pe treabă. Doar 10 ani sunt de când tot îmi spun că vreau.

Ideea e să nu lăsați lucrurile pe mai târziu, pe mâine, pe las că fac când am timp, când nu sunt obosit, când e soare afară. Eu am dat exemple doar practice. Problema mai gravă e când faci asta cu persoane și pierzi oportunități, prieteni și încrederea altora.

Procrastination

sursa imagine

#job #laptop #sfaturi #viata