Darius Lupșa

Se poate seta televizorul să memoreze doar varianta HD a unui program?

Azi o să fiu scurt.

Mă mănâncă uneori în c*r noapte când n-am somn să vin cu câte o idee care până acum funcționa. Nu perfect, dar funcționa. Și pentru că mâncărimea e atât de mare încât nu te lasă să dormi, te pui pe scărpinat. De preferat noaptea, chiar la ora 1, când la ora 6 sună alarma.

Problema se prezintă în felul următor. Am serviciul de televiziune prin cablu de la RDS, televizoare LG și Samsung smart, dar nu modele de top. Problema mea era cum pot să setez direct din căutarea automată a programelor să nu-mi memoreze dubluri de programe? Un exemplu fiind Pro TV care are atât variantă normală, adică non-HD, cât și variantă HD. (nu e singurul, mai sunt o grămadă de astfel de programe). Ceea ce mă enervează pe mine aici e că în lista de programe când mergi înainte/înapoi tot dai de astfel de dubluri și sunt unele după altele. Și normal că preferi HD-ul, dar având fixurile mele, mă enervează să îl văd și pe acel non-HD acolo. Mă scoate din sărite.

Până acum le-am eliminat din listă prin a intra în meniul de editare programe și selecta manual fiecare program dorit și a-îl ascunde. E un truc bun, funcționează, dar numerele nu mai sunt în ordine consecutivă. De la 5 poate sări direct la 7. Și da, te-ai prins, mă scoate și asta din sărite. Le vreau în ordine, nu le vreau dubluri și vreau să se facă automat când îi dau căutare. Anul 2020, tehnologie de mergem pe lună și rezoluții 8K pentru consumatorul de rând, dar încă nu avem un sistem de operare pe ele cât de cât flexibil.

Să fie oare din sărăcia televizoarelor mele și cele de top au sisteme de operare mai complexe? Aștept momentul acela să se lanseze un “iPhone” al televizoarelor precum în 2007, încât să le dea la toți peste bot cât de simplu era să faci asta și să fie și pentru muritorii de rând.

Sau poate e târziu… vorbesc tâmpenii.

poza cu telecomanda

← BACK NEXT →