Darius Lupșa

Micile detalii sunt cele care o să te scoată în evidență

De-a lungul anilor, în cercul meu de prieteni, mi-am făcut o ‘reputație’ că mă pricep la calculatoare sau orice ține de tehnologie. Și nu a fost niciodată intenționată, adică să-mi fac reclamă, sau să existe ceva care să mă lege de asta: o școală, un curs, un job, o ceva acolo. Totuși, mereu apelau la mine cu diverse probleme că nu le merge X lucru.

Atunci când lucrurile funcționează fără probleme, toată lumea e bună în ceea ce face. Nimeni nu e cu nimic mai special. Totuși, viața e plină de surprize și se întâmplă la un moment dat că ceea ce ai făcut până acum nu mai merge, nu poți să rezolvi problema. Aici intervine chestia cu micile detalii contează. Pentru că atunci când toată lumea eșuează în a rezolva acea problemă, iar tu o să fi cel care vine cu soluția, lumea o să te țină minte.

Asta se întâmplă atunci când nu te plafonezi la ceea ce deja știi să faci. Caută mereu metode noi de rezolvare a problemelor, chiar dacă pentru moment nu ai nevoie de ele. Încercă să-ți faci munca mai ușoară prin a învăța micile trucuri ce țin de fiecare meserie în parte. Dacă ceva ți se pare prea complex și stufos, sigur există o cale mai ușoară de rezolvare. Doar că nimeni nu s-a complicat până acum să caute. Lumea se mulțumește doar cu cât știe și nu vrea nimic mai mult.

← BACK NEXT →