Darius Lupșa

Mâncătorul de jumătate de gumă și alte fixuri

Articolul lui Mihai despre cartofi prăjiți și plăcerile lui vinovate m-a făcut să conștientizez și două fixuri de ale mele legate de mâncare. Dar înainte să vi le spun pe ale mele, hai să vă zic eu care e treaba cu mâncătorul ăsta de gumă.

E vorba despre partenera mea, că na’, la ea deschid ochii mai larg și văd ce obișnuințe are. Unul dintre obiceiurile ei, și doar unul vă zic acum pentru că le iau pe rând și le împrăștii prin mai multe articole, așa nu-și dă seama că o vorbesc de rău. Ea, de fiecare dată când ia o gumă, mușcă doar jumătate și restul o pune înapoi în pachet. Mie unul nu-mi ajunge nici o guma întreagă, dar jumătate. Nici să-mi umplu gaura din măsea nu e suficientă. Bine, asta înainte să merg la dentist, acum am dantură completă și fără găuri. De asta chiar sunt curios, câți dintre voi mai sunteți pe aici care faceți asta și de ce?

Și acum să trecem la ale mele. Eu când sunt acasă mănânc doar cu o anumită furculiță sau lingură. Sunt atât de vechi încât nici nu-mi amintesc când au fost cumpărate sau dacă sunt moștenire directă de la strămoșii noștri daci. Le-am avut și-n copilărie la țară, le-am adus și după mine la oraș. Pot să fie altele cât de noi și de cu forme, astea au greutatea perfectă, sunt rotunjite pe margini și nu-ți tai limba în ele. În altă parte pot să mănânc și cu scobitori, n-am probleme. Problema e că mai sunt doar 2 din fiecare, restul s-au cam pierdut.

A două păsărică pe care o am e legată de murături. La murături, indiferent ce e, eu îmi tai cu un cuțit bucățele mici. Atât cât e nevoie pentru o singură mușcătură. Nu-mi place să mușc din castraveți, gogonele, ardei, conopidă sau ce o fi acolo. Am o problemă cu zeama aceea când curge după ce muști. La castraveți tehnica e să-i tai pe lung și-n patru. În felul acesta evit să mușc din partea de mijloc unde e cu semințe sau mai moale. Roșile la fel, nu le pot mânca dacă nu le tai în felii doar cât să fie pentru o mușcătură. Mai bine mi-ai da ceva viermi chinezești să mănânc, decât să mușc dintr-o roșie întreagă.

Voi?

batran cu ziar Photo by Hasan Albari

← BACK NEXT →