Darius Lupșa

Jurnal covid – primele 5 zile

Pentru mine a început ca o stare de oboseală generală. Aveam corpul foarte sensibil și nu suportam nici hainele să mă atingă. Nu aveam putere să stau în picioare, iar în momentul când întorceam capul, simțeam cum creierul se mișcă în craniu și-mi dădea senzația să închid ochii. Tot ce îmi doream e să mă pun în pat și să dorm. Nu puteam să mă concentrez, iar dacă vorbeai cu mine aveam nevoie de timp să-mi repet întrebarea în gând ca să o pot procesa și să răspund. Totul parcă se întâmpla pas cu pas și nu mai multe lucruri odată. Era prea fierbinte procesorul și a scăzut din performanță ca să nu se încingă.

După câteva ore de somn, starea mea a fost tot la fel și mi-am făcut primul test rapid de covid care a ieșit pozitiv. La câteva ore distanță mi-am mai făcut unul, de această dată cumpărat de la o altă farmacie, și mi-a ieșit negativ. Am sunat medicul de familie care mi-a spus să sun la 112 ca să solicit o testare COVID. Au venit seara, în jurul orei 20:00, și da, am prins lozul câștigător. Nu-i o simplă răceală.

În cazul meu nu e o formă agresivă, tratamentul își face treaba. Am energie suficientă să stau la birou și să lucrez. Deși nu e la fel de grav ca-n primele zile, corpul meu se simte ciudățel. Am momente când îmi e prea frig, prea cald, mă simt obosit, capul greoi sau pur și simplu te mai trece câte un fior a cărui senzație n-ai mai simțit-o până atunci. Având în vedere că e un virus nou, la fel sunt și reacțiile corpului în lupta cu acesta.

Nu mi-am pierdut gustul și mirosul, dar am o tuse seacă din piept. Parcă sunt un motor din acela vechi care nu poate să pornească și doar pufăie.

E recomandat să ai în casă un pulsoximetru pentru a-ți verifica zilnic nivelul de oxigen. În cazul în care acesta scade sub 90%, sună medicul de familie sau direct la 112.

Photo by Matt Seymour

← BACK NEXT →