Darius Lupșa

Sunt un încrezut pentru că n-am husă la telefon

M-am întâlnit cu un prieten acum câteva săptămâni și am primit replica:

- măi, dar ce încrezut ești! Ai iPhone 11 și nici măcar n-ai husă la el.

Partea cu încrezutul mi-a dat shutdown. Am răspuns doar cu: - nu, n-am!

Așa că, acum după ce mi-am dat un restart la baza de date am venit cu o explicație. Chiar nu-mi plac husele pe telefoane și vreau să rămână scris aici pe internetul acesta al tuturor această afirmație. Laptopul, telefonul sau tableta vreau să le folosesc așa cum au fost ele proiectate, să simt cu mânuța mea ce a vrut Jony Ive să exprime prin alegerea materialelor și a designului. Cum și-a imaginat el experiența de utilizare în timp ce-și mângâia ultimele două fire de păr din cap.

La fel, nu-mi place să-mi pun folie de nici un fel pe ecran. De ce aș vrea să simt de fiecare dată când îl utilizez, un plastic de 20 de lei de cea mai proastă calitate? Husele și folia pe ecran sunt pentru cei care nu le pasă de partea de mai jos și-l lasă aruncat peste tot în cameră.

În schimb, am o obsesie cu întreținerea lor

Am mereu pe birou o sticlă de alcool sanitar și două lavete din acelea fine pentru șters geamul. O primă rundă de curățare, în special pentru telefon, e când vin de la lucru. După o zi călduroasă și în praf, merită să se scalde puțin în alcool sanitar. Prin urmare, covid-19 nu a venit cu nimic nou în această privință. A legalizat doar procedeul de curățare a device-urilor cu dezinfectant.

Dacă mă uit la un film, un vlog, ceva care să am mâinile libere, iarăși este șters cu laveta și apoi așezat tot pe ea. Să nu stea pe suprafață dură, să-i fie moale și bine. La fel se întâmplă și pe timpul nopții, stă pe suprafață moale.

curatare telefon

← BACK NEXT →