Darius Lupșa

Hologramele lui Zuckerberg și viitorul tehnologic

M-am uitat aseară la video-ul acesta a lui Marques Brownlee în care-l are invitat pe Zuckerberg și vorbesc despre viitorul tehnologiei. În special partea de VR(Virtual reality) și AR(Augmented reality).

Mi-a atras atenția întrebarea retorică a lui Zuckerberg legată de telefoane și dacă acesta e apogeul lor din punct de vedere tehnologic. Care ar putea fi următorul val de tehnologie care să le înlocuiască și să-ți ofere o experiență mai bună?

Imaginează-ți că vorbești cu o persoană și în același timp holograma ei se află chiar lângă tine. În timp ce vorbiți, persoana respectivă poate să-ți înmâneze un obiect și tu să-l poți întoarce pe toate părțile. Să te uiți la un review cu mașini și în același timp să stai pe scaunul din dreapta, să te poți uita în jur, să simți că ai intrat în contact direct cu aceea mașină. Ideile sunt mai multe și chiar merită văzut video-ul.

Deși sună foarte fain asta, iar eu unul sunt pasionat de SF și astfel de tehnologii, acestea o să creeze și noi dependențe. O să fie mult mai ușor pentru ei să te atragă într-o lume virtuală perfectă pentru tine. Și să te țină acolo ore-n șir, complet rupt de realitate. Nu-ți permiți un televizor nou, nu-i problemă, avem un app pentru asta. Îți proiectăm unul direct pe perete, exact în forma și mărimea pe care ți-o dorești. Îți plac mașinile, să călătorești, să mergi în spațiu, să explorezi oceanul, nici asta nu e o problemă. Avem un app pentru orice îți dorești. Te punem în locul pe care-l vrei și-ți oferim o experiență 1:1 cu realitatea.

Pe lângă toate poveștile acestea a lui Zuckerberg și cum misiunea lui e să interconecteze virtual pe toată lumea într-un mod cât mai aproape cu realitatea, sunt curios ce-i spun piticii din creier legat de monetizare și toată treaba asta. Cum o să stau eu liniștit în pat, poftă de o bere rece, iar când întorc capul spre dreapta îl văd pe zânul de la Banca Transilvania în rochia lui albă și bagheta magică. Atunci o să fie foarte fain. Atunci o să interconecteze domnul Mark Zuckerberg pe toată lumea în mod direct cu ideile geniale de la PRiști.

← BACK NEXT →