Experiența mea cu criptomonede și Freqtrade

Pentru cei care nu știu ce e o criptomonedă, vezi aici.

În Martie, odată cu căderea pieței bursiere cauzată de pandemia cu COVID-19, am dat peste niște articole despre criptomonede și cât de tare au fost și ele afectate. După câteva săptămâni de urmărit piața și citit mai mult despre ele, atât din punct de vedere tehnic cât și cum sunt tranzacționate, mi-am luat inima în dinți și deschis cont pe Binance.com.

Am depus $60 și am început să mă cred trader și uite cât de ușor o să mă îmbogățesc. Citind despre tipuri de tranzacționare, pe ce perioadă, indicatori tehnici, modele matematice, cum sa citești acele grafice și multe altele. Am ajuns să iau cele mai proaste decizii când trebuia să cumpăr și să vând.

Ideea foarte, foarte simplă e așa: cumperi ieftin, vinzi scump. Eh, mă lua mereu prin surprindere piața, indiferent ce-mi spuneau indicatorii. Se întâmpla să vând și peste noapte să fie și mai mare prețul. Se întâmpla să cumpăr și câteva săptămâni prețul era tot în scădere. La fel ca bugetul meu.

În urmă cu două luni, știind că există progrămele care fac asta în mod automat, mi-am pus pe Raspberry Pi un bot (Freqtrade) din acesta “inteligent” care să cumpere și să vândă pentru mine.

N-am ajuns încă milionar, dar sunt pe profit cu câțiva dolari după tot acest timp. Ceea ce face el este să urmărească permanent fluctuațiile de preț. Pe baza lor calculează niște indicatori care apoi sunt folosiți ca semnale de cumpărare-vânzare. Are și un modul numit Hyperopt care, pe baza datelor anterioare, optimizează aceste reguli.

Statistica mea, după circa 2 luni de rulare, e aceasta:

Performance:

1. XTZ/USDT 34.53% (25)
2. ETH/USDT 29.41% (21)
3. BCH/USDT 22.43% (20)
4. LINK/USDT 15.74% (24)
5. IOTA/USDT 15.41% (18)
6. DASH/USDT 11.28% (21)
7. LTC/USDT 9.09% (15)
8. ZEC/USDT 1.86% (1)
9. XRP/USDT 0.55% (14)
10. BTC/USDT -1.94% (7)

Cu un profit de $22 până acum.

sursa imagine

#bani #bot #covid #criptomonede #trade
Comentariile sunt dezactivate, dar poți să-mi scrii folosind o alternativă din pagina de contact.