Darius Lupșa

Despre anime ca și sursă de inspirație

De-a lungul anilor mi-am luat doza de motivație și inspirație de a fi mai bun în ceea ce fac din diverse surse. Discursul lui Steve Jobs de la Stanford a fost în primii ani de liceu mantra mea, dacă pot să-i spun așa. Îl ascultam foarte des și urmăream prezentările lui. De aici am început să învăț ce înseamnă principiul KISS (keep it simple, stupid). Datorită acestui fapt aveam mereu în școală cele mai curate și faine prezentări. La fel cum încerc și acum să țin acest blog. Curat și ușor de citit.

Filmul Good Will Hunting

Scena aceasta dintre Robin Williams și Stellan Skarsgård arată foarte fain cât de mari sunt extremele la care poți să ajungi dacă nu-ți găsești scopul în viață. Dacă nu-ți pui în valoare talentul și te pierzi pe drum.

Anime

Am început cu seria Naruto de prin 2008 și m-a prins rapid povestea. E molipsitoare motivația de care dă dovadă personajul principal. Toate greutățile prin care trece și cum e respins de toată lumea, iar el mereu se antrenează pentru a fi cel mai bun. Nu e un personaj atât de real precum Steve Jobs, nu e din punct de vedere actoricesc precum Robin Williams, dar e la fel de molipsitor. Mie mi-a făcut plăcere să văd toată seria și m-a motivat să muncesc, să dau dovadă de empatie și să continui să mă antrenez în a fi și eu mai bun în ceea ce fac. Seria Dragon Ball e tot despre același lucru, dar spus într-o altă poveste.

Concluzia

Nu contează în ce-ți găsești motivația și inspirația, contează doar să continui și să o cauți și în lucruri banale. Nu e neapărat nevoie de cărți psihologice sau să-ți spună un expert ce să faci. Lecții de viață găsești peste tot în jurul tău: la prieteni tăi, la oameni care au trecut prin chestii nasoale, în ficțiune și biografii. Citește și fi atent ce se întâmplă în jurul tău, iar apoi lasă-te convins să vezi lucrurile și din altă perspectivă și că adevărul tău nu e unul absolut.

Și hai că ne-am abătut de la titlu și am devenit prea motivaționali. Vremea asta morocănoasă e de vină.

Să aveți o săptămănă …

← BACK NEXT →