Dentist și analize medicale pe timp de pandemie

Pe data de 25 August am ultima programare la dentist și dacă n-am murit la tratamentele de canal, nu mai mor acum pentru lipirea coroanei.

Am amânat vizitele la stomatolog timp de aproximativ 10 ani, poate și mai mult. Am avut parte de o dantură sănătoasă, fără dureri (nici acum n-am mers din cauza asta), dar în ultimul timp au început două măsele din partea stângă să se carieze. Dacă mergeam atunci, scăpam cu o plombă, așa am parte de coroană dentară.

Ca și măsuri de protecție pe timp de pandemie:

  1. Fiecare pacient la intrare își pune piciorul la un aparat care lipește prin aer cald pe talpă o folie de plastic.
  2. Temperatura + dezinfectare pe mâini la recepție
  3. Fiecare personal medical poartă mască și halat chirurgical
  4. Medicul pe lângă asta are și vizieră
  5. La confirmarea programării primite prin sms cu câteva ore înainte, primești și un link cu o declarație online pe propria răspundere dacă ai simptome sau ai intrat în contact.

Analize medicale

După insistențe de lungă durată, adică 2-3 ani, de la medicul din viața mea, mi-am făcut și analizele medicale anul acesta. Am ales un laborator privat, n-am avut nervii necesari pentru programări peste câteva luni la stat, iar pentru 280 de lei în 10 minute eram ieșit de acolo și în drum spre casă. Până seara am primit rezultatele pe email și mi-au confirmat bănuiala. Sunt sănătos!

Radu scrie foarte convingător aici că nu trebuie amânate investigațiile medicale. Îl las pe el să vă convingă. Eu nu sunt un exemplu bun pentru asta.

#dentist #internet #online #pandemie #personal
Comentariile sunt dezactivate, dar poți să-mi scrii folosind o alternativă din pagina de contact.