Darius Lupșa

Alegeri locale 2020: hai să facem următorul pas spre normalitate

Am citit cu câțiva ani în urmă un citat despre ce înseamnă să fii un bun manager, dar nu mai găsesc acum să vi-l pun aici cuvânt cu cuvânt. Mesajul era în felul următor: ești un manager cu adevărat bun dacă, după plecarea ta, compania funcționează la fel de bine.

Asta îmi doresc să văd și de la noile schimbări în politică. Să înceapă să organizeze România în așa fel încât, peste câțiva ani, când ei nu o să mai fie la putere, să le fie greu celor care vin să facă ce vor ei. Să fie legi care să-i sperie dacă bagă mâna în seif, să fie oameni cu coloană vertebrală peste tot în instituții, iar când cineva doar calcă strâmb să sară la gâtul lui. Să scăpăm de toate leprele care nu fac nimic pentru a încuraja oamenii cu experiență, chiar dacă nu-s în politică, să contribuie la dezvoltarea comunităților din care fac parte.

La o mare parte din electoratul care merge la vot e greu să le explici că nu ajută cu nimic gândirea: a furat, dar a și făcut. Partide politice care o să joace necinstit tot o să mai avem, tot o să fie prostiți săracii oameni cu o sticlă de ulei și 2km de drum astfaltat(și acela până la primar acasă). Faptul că acum e un început de schimbare pe scena politică, nu înseamnă că de mâine, sau anul viitor, o să avem educația unui norvegian. După cum spune și Dorin, hai să avem încredere în ei și să-i lăsăm să facă ce și-au propus. Dacă nu fac asta, hai să-i tragem de ureche. La fel, Marian vorbește în acest video despre cum ne place doar să ne plângem pe net, dar nu facem nimic atunci când vine vorba de implicare reală.

Hai să ieșim la vot în număr și mai mare și să contribuim și noi în mod activ la dezvoltarea comunităților în care trăim. Hai să-i ajutăm și pe ei, iar după ce-și termină mandatele, să avem ceea ce am spus în primul paragraf. O Românie, o comunitate locală, o părticică mică din ceva care să nu mai poată fi alterată de alții. Să fie populată de oameni care văd democrația așa cum trebuie ea să fie.

← BACK NEXT →