Darius Lupșa

Cum activezi o cartelă Telekom în Germania

Înainte de a vă spune care e procedeul de activare a unei cartele Telekom cumpărată în Germania, trebuie să vă povestesc cum am ajuns eu la așa ceva.

Toată povestea începe de la “Politica utilizării rezonabile și limitarea volumelor de date” a Uniunii Europene. Aceasta oferă operatorilor de rețele mobile cadrul legal prin care pot să ofere celor care călătoresc în spațiul European, costuri de Roaming la prețuri naționale.

Operatorii de telefonie mobilă pot aplica așa-numita politică a utilizării rezonabile pentru a se asigura că toți clienții aflați în roaming au acces la servicii de roaming la prețuri naționale atunci când călătoresc în UE. Aceasta înseamnă că operatorul dumneavoastră poate aplica mecanisme de control corecte, rezonabile și proporționale pentru a evita utilizarea abuzivă a acestor norme.

Asta se traduce în felul următor: poți să suni din orice țară care se află în UE cu costuri foarte mici, dar nu trebuie să abuzezi de serviciul Roaming. Dacă abuzezi de el, începe suprataxarea.

Cum se întâmplă asta? Vă dau un exemplu din familie. Tatăl meu e plecat în Germania. În ultimii 3 ani a muncit 4-5 luni acolo, a stat apoi în România 1-2 luni și tot așa. Orange, pentru a aplica politica de utilizare rezonabilă a serviciului de Roaming, îi pune în balanță consumul făcut în Germania, cu cel din România. Dacă într-o perioadă de 123 zile calendaristice a făcut mai mult consum în Roaming, decât în România, începe să-i taie din beneficii și se ajunge în final la suprataxare. La început nu se mai poate activa nici un abonament de tip SEE, iar în final se aplică tarife majorate pentru apeluri/sms/date.

Telekom Germania

Soluția e simplă și una logică. Cumperi o cartelă din Germania. Pentru că n-am citit despre această politică până acum, a ajuns să fie suprataxat.

Așa că s-a dus la cel mai apropiat magazin, și-a cumpărat o cartelă prepay și surpriză, nu merge dacă nu o activezi.

Activarea cartelei se poate face fie acolo, într-un magazin Telekom, fie online. Având în vedere că nu vorbește limba Germană, am ales să o activez eu online.

  1. Activarea se face la această adresă și ai nevoie de o cameră web.
  2. Se introduc datele de pe cartelă și adresa ta de pe buletin.
  3. La partea cu datele personale, eu am ales “Pașaport”, deși mi-am folosit buletinul. În ultimul câmp, la numărul cărții de identitate se trece seria și numărul de buletin. Eu la prima încercare am trecut CNP-ul și am fost nevoit să reiau tot procesul.
  4. După aceea se deschide o fereastră nouă cu un apel video. O să trebuiască să stai în așteptare. După puțin timp, o să fii preluat de către un operator și va trebui să prezinți buletinul (cel de pe care ai completat datele de la punctul 2 și 3).
  5. După ce a confirmat toate datele, revii la fereastra anterioară și o să-ți apară butonul cu Activarea.
← BACK NEXT →