Darius Lupșa

Hub 7în1 pentru MacBook și cum mi-am lărgit porturile USB-C

Am acest adaptor pentru MacBook cumpărat de pe eMAG de anul trecut din Martie. E din aluminiu, micuț, ușor de transportat și mi-a plăcut ideea că permite să-mi încarc laptopul în timp ce e conectat.

Specificații:

  • 2 porturi USB-C de tip Thunderbolt (pe primul port se poată și încărca laptopul, al doilea e doar pentru transfer de date)
  • 2 porturi USB 3.0
  • 1 port HDMI care suportă și 4K
  • 1 slot pentru microSD + 1 slot pentru carduri SD

L-am folosit aproape zilnic de când mi l-am cumpărat și n-am avut probleme în a pierde conexiunea sau să simt că-mi taie din viteza de transfer.

Ce nu-mi place la el și cum mi-am “stricat” porturile USB-C la MacBook:

Pentru a-l conecta la laptop, trebuie să introduci ambele mufe în porturile USB-C. Inițial mi s-a părut o idee foarte bună asta, dar nu e. Când îl conectezi la laptop e simplu, nu-ți crează probleme. Problema e când folosești porturile, în special cel de HDMI. Mufa de HDMI întră puțin mai forțat în adaptor, iar în momentul când o împingi sau vrei să o scoți, se tot mișcă mufele adaptorului în porturile de la laptop și le lărgește.

La fel se întâmplă și cu mufele USB 3.0. Având în vedere că sunt în partea opusă de unde se conectează la laptop, în momentul când vrei să scoți stick-ul, dacă nu ești atent să-l ții cu o mână, riști să smulgi adaptorul din laptop și nu tocmai într-un mod corect.

Pentru că e foarte slim, are doar 20 mm grosime (cât laptopul), nu prea poți să folosești porturile dacă nu ridici puțin laptopul. E prea la nivelul biroului și nu ai spațiu de poziționare.

Dacă vrei să-ți cumperi ceva asemănător, caută din acela cu cablu pentru conectare la laptop, chiar dacă e scurt cablul, e mai bun. Poți să-l ții în mână când bagi o mufă fără să-ți îndoi porturile de la laptop.

← BACK NEXT →